top of page

Impressions i anècdotes sobre la xerrada "Alimentació conscient i hàbits de vida saludables&quo


Quan Cynthia Gerlinger, creadora i responsable de Networking para Mujeres, em va proposar una xerrada sobre el tema de l'alimentació, vaig gaudir molt pensant com seria aquesta xerrada i també preparant els continguts. Eren molts els aspectes que volia compartir així que vaig haver de fer un gran exercici de síntesi per intentar quadrar el temps assignat i totes les coses que volia dir. I és que per a mi és tan apassionant el món del Mindfulness que podria estar hores i hores llegint sobre el tema, explicant curiositats i experiències personals. Però en aquest cas es tractava de fer una petita introducció general del Mindfulness per passar a parlar de l'aplicació de l'atenció plena a l'alimentació. Finalment vaig poder controlar la meva incontinència mindfulnera i vaig trobar un equilibri prou interessant. Em permeteu un petit incís abans d’explicar les meves impressions de la xerrada? Els darrers anys he tingut el privilegi de comptar amb diferents professionals que m'han acompanyat en el viatge del creixement personal, he après molt de tots i els admiro profundament però haig de dir que entre ells hi ha un mestre molt especial per a mi, un home tan bo i senzill com savi, que un dia em va dir amb la seva peculiar manera de parlar pausada i amorosa: "Elisenda, cada peixet ha de trobar la seva aigua i tu ja l'has trobat" i ara puc dir que si, Esteve, tenies raó, ja nedo molt feliç a la meva aigua i em sento veritablement bé... Gràcies de tot cor. Viure és compartir i això em fa molt feliç. Sentir com allò que expliques des del cor i des de la pròpia experiència arriba directament al cor de qui t'escolta és meravellós, i així m'ho han fet sentir aquestes dones fantàstiques amb qui vaig compartir la xerrada de dijous dia 16 de novembre quan em mostraven el seu agraïment i estimació. Sóc jo qui està agraïda i qui aprèn cada dia gràcies a les seves consultes i reflexions. Vaig sentir-les molt a prop, sobretot quan comentaven la necessitat que tenien de parar i connectar amb elles mateixes i contenta quan em van dir que ara tenien més eines per fer-ho o, si més no, s'havien adonat que ho necessitaven. Van descobrir que un altra manera de viure és possible a través del Mindfulness. Plegades vam meditar, vam reconèixer alguns errors en la nostra alimentació, ens vam fer el propòsit de canviar alguns hàbits del nostre dia a dia. Un dels meus consells més habitual, i en el faig molt èmfasi malgrat les cares d'estranyesa que provoca al començament, és que utilitzem el silenci com a eina de pacificació del nostre esperit. Una cosa tan senzilla com fer un àpat en solitari i en silenci o simplement escoltant una música suau pot ser una experiència molt curiosa d'experimentar.

En definitiva, totes juntes ens ho vam passar d'allò més bé reunides al espai d' Espacios con Sentido... ¿es pot demanar més? Uns dies després encara segueixo nedant feliç en la meva aigua esperant la ocasió següent per capbussar-me de nou dins l'oceà de l'atenció plena. Us hi espero.


Entrades destacades
Entrades recents
Arxius
Cercar per tags
bottom of page