top of page

"Viaje en el círculo del tiempo", primera incursió novel•lística de Javier García Campayo.He tingut la sort de poder assistir, dijous dia 30 de novembre, a la presentació de Viaje en el círculo del tiempo la primera novel·la de Javier García Campayo. No és el primer cop, ni serà el darrer que el Javier es mencionat en aquest blog. La seva és una personalitat ben coneguda en el seu àmbit professional com a una eminència en el camp del Mindfulness, amb molts llibres publicats. Destaca per ser un home apassionat i compromès, molt estimat pel seu entorn, carismàtic, humil i generós. Per tant puc dir que la presentació va ser un acte cultural però també ple de calidesa i sintonia entre tots els presents. L'acte va tenir lloc a la Casa del Tibet i, després d'escoltar la sempre càlida benvinguda del Lama Wangchen, la Maria Teresa Pous, escriptora i coordinadora de Ment en Calma, va fer una presentació encertada per la seva sensibilitat en vers la bona literatura i emotiva per la seva vinculació personal amb el Dr. Garcia Campayo. Ell va ser el seu mestre durant el Màster que la Maria Teresa Pous va cursar a la Universitat de Saragossa i la roda del destí l'ha convertit ara en la seva padrina literària. Tinc a casa la novel·la i per descomptat la llegiré tant punt tingui el temps per fer-ho amb calma. Crec cegament a la Maria Teresa quan assegura que és un gran tresor i està magníficament escrita. Em va agradar moltíssim comprovar que mestre i alumna es tenen un gran afecte i existeix una gran sinergia entre ells... això és part de la màgia de l'amistat i del mindfulness. A la taula també hi era l'editor del segell que ha publicat el llibre, Siglantana, el Dr. Josep Maria Farré també un gran psiquiatre i admirador del Dr. Garcia Campayo des que el va conèixer fa més de 30 anys. El Dr. Farré, a banda d'explicar algunes anècdotes divertides, li va dedicar també unes afectuoses paraules i va fer un repàs a la seva trajectòria professional i a la seva bibliografia. A la presentació a la Casa del Tibet de Barcelona també vam assistir alguns instructors del FIM, el curs d'Instructors de Mindfulness que avala el Màster de la Universitat de Saragossa dirigit Campayo. Plegats, en mig de la bona energia que es respira sempre a la Casa del Tibet, vam compartir algunes frases i textos del llibre.

Segons el resum editorial i les explicacions que es van donar a l'acte de presentació, aquesta novel·la, que va començar a escriure fa 10 anys i ara finalment veu la llum, és una veritable destilacio d'experiències personals tot i que bona part de l'argument pren com a escenari el Tibet medieval i descriu la vida i cultura del país en aquest període així com la complexitat religiosa de l'escola budista tibetana. Però la part centrada en l'actualitat aborda temes com l'amistat, la solitud, el desarrelament, les malalties o la violència en el nostre món. No us vénen unes ganes irrefrenables de llegir Viaje en el círculo del Tiempo? A mi moltíssimes, així que us prometo que en tornarem a parlar tant punt ho hagi fet i pot-ser podrem intercanviar opinions. Fins aviat.
Dades biogràfiques (web de l'editorial)

Javier García Campayo és psiquiatre. Es va formar, entre altres centres de recerca, a la Universitat McGill de Montreal (Canadà), on va aprofundir en la psicologia diferencial de les cultures no occidentals, principalment la dels nadius americans, esquimals i països de l'extrem orient. Durant anys ha estudiat la psicologia de les religions, analitzant el seu impacte psicològic i escrivint diferents llibres i articles sobre el tema. És psicoterapeuta amb formació en psicoanàlisi, teràpia cognitiva, hipnosis i sobretot, mindfulness i psicoteràpies de tercera generació. Gran coneixedor de la tradició budista des de la seva joventut, ha viatjat en múltiples ocasions a Àsia, mantenint contacte habitual amb grans mestres de meditació. És un profund coneixedor de la cultura i la llengua tibetana, així com de les seves creences religioses. Ha publicat altres llibres en Editorial Siglantana, algun d'ells en col•laboració amb altres experts:


Dicen que No Tengo Nada. Las somatizaciones, Manual Práctico de Mindfulness. Curiosidad y Aceptación, Mindfulness y Compasión: la Nueva Revolución,Mindfulness y Cristianismo. Entre la palabra y el Silencio, Mindfulness para todos.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxius
Cercar per tags
bottom of page