top of page

LA NOSTRA PRESÈNCIA, EL MILLOR REGALPer a tots els pares...i mares Sovint fem mans i mànigues per compartir més temps amb la família, la parella, els fills o els amics. Però quan ho aconseguim, ¿el temps és de qualitat? Els hi estem oferint tot el que es mereixen, necessiten o ens demanen? Hi som realment en cos i ànima? L'art de viure el moment present és el que avui anomenem Mindfulness, un concepte que te els seus orígens en la tradició budista. Tot i beure d'aquesta font, no es tracta de cap religió o teràpia, senzillament és una manera de viure. La vida comporta molts canvis i etapes. Plena de llums i d'ombres, ens ofereix moments d'immensa alegria i també de profunda tristesa però tot plegat és un continu i apassionant aprenentatge. Ser pare, o mare, és un dels fets més importants de la vida, una etapa que pot ser meravellosa o pot esdevenir un infern si ens oblidem de viure l'aquí i l'ara. En el cas de les dones, la maternitat i la lactància, són dues experiències que ens generen moltes expectatives però també frustracions i que poden arribar a provocar-nos un elevat nivell d'estrès i ansietat. Aquest és un canvi vital que requereix un important esforç d'adaptació de la mare i per descomptat, també del pare. Tot i que cada cop més l'home se situa en una primera línia en la criança dels fills respecte a generacions anteriors, se'n parla poc sobre els canvis que experimenta en descobrir la paternitat. La relació de parella es transforma inevitablement amb l'arribada dels fills i sovint els homes poden sentir-se més vulnerables psicològicament i plens de contradiccions. Se suposa que han de sentir-se molt feliços però de vegades se senten confosos o deprimits. Moderar les expectatives, acceptar i reconèixer els mateixos sentiments i emocions els ajudarà en aquesta aventura de ser pares. A pares i mares ens pot ajudar la pràctica de l'atenció plena que ha estat estudiada i avalada científicament pels millors professionals del camp de la neurociència. Una reconeguda eina que practicada amb regularitat, ens ajuda a rebaixar l'estrès i l'ansietat. Està comprovat que els pares i mares que practiquen Mindfulness desenvolupen la capacitat de posar l'atenció a l'experiència del moment present amb acceptació, apertura i compassió, sense judicis i sense reaccionar de manera automàtica davant de qualsevol inconvenient. Tot això repercuteix en el benestar psicològic de la parella i millora i beneficia el vincle que s'estableix amb els fills. Així que aquest és un motiu més per convidar-vos a emprendre el viatge del Mindfulness tot recordant les paraules del mestre budista Thich Nhat Hanh: "El regal més valuós que podem oferir als altres és la nostra presència"

Entrades destacades
Entrades recents
Arxius
Cercar per tags
bottom of page